home » nieuws

Jeugd geniet van schietles

Groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Hardenberg hebben zaterdag 16 maart mogen kennismaken met de schietsport. Dit gebeurde onder leiding van trainer Berend Timmerman. Hij is één van de drie trainers voor zowel de jeugd als senioren binnen Schietsport vereniging Dedemsvaart.

Wij willen de jeugd laten zien dat schietsport leuk is om te doen en wat houdt de schietsport in. Het is voor veel mensen een onbekende sport, terwijl er toch landelijk 42.000 sportschutters zijn. De schietsport is een concentratiesport en dat hebben de kinderen kunnen ondervinden. De kunst wat het schieten betreft zijn concentratie en het goed richten op het doel, in dit geval de schietschijf (kaart) met daarop 5 rozen. Het was voor de jongens en meisjes de kunst om precies in de roos te schieten.

Voor de kinderen die van zich zelf nogal druk zijn, was dit een zeer leerzame morgen. Voor deze kinderen is het nog moeilijker om zich te concentreren en dit vast te houden. Voor deze kinderen zeker een goede sport.

De kaarten van iedereen werden geteld en na afloop lag er voor iedereen een certificaat met daarop het aantal punten.

Ondertussen was er nog de mogelijkheid om biatlon te schieten. Het onderdeel langlaufen zat er niet bij in, dus bij een misser was er geen strafronde. Dit was opgezet om de kinderen te laten zien wat er allemaal mogelijk is in deze sport.

Het is natuurlijk een kennismaking, maar de kinderen waren enthousiast en vonden het leuk om te doen. Hopelijk hebben wij de kinderen enthousiast kunnen maken om lid te worden.

Voor kinderen die deze morgen hebben gemist is het altijd mogelijk om op maandagavond vanaf 19:00 uur deel te nemen aan een les.

 

Overige nieuwsberichten